+46 (0)40 91 66 58

EthosItalienska Pathos har ”The Unorthodox Approach” som ledord och det är inte så svårt att förstå att det är något väldigt speciellt med en Pathos produkt. Det är inte tal om minimalism eller att försöka smälta in här. Den visuella designen är i en klass för sig själv och den vågar ta plats och sticka ut i mängden.

Även innanför det vackra skalet har Pathos en förmåga att sticka ut. Det ligger en romantisk känsla och vilar under locket och det faktum att alla produkterna tillverkas för hand i Vicenza adderar till den förföriska mystiken. Därför är det väldigt speciellt när Pathos släpper en ny produkt och när det i detta fallet handlar om en ny integrerad förstärkare, ja då känns det lite extra varmt innanför bröstkorgen.

Ethos är en integrerad hybridförstärkare med både analoga och digitala ingångar.

Rören på förstegsdelen är ECC88 som arbetar i Class A för att få till den fina följsamheten tekniken medför. Slutstegsdelen är transistor uppbyggd och lämnar 100W per kanal i 8ohm och 200W per kanal i 4ohm. Specarna vittnar alltså om en väldigt kraftfull förstärkare med en förförisk finess i en läcker förpackning.

Ethos

Baksidan är minst sagt välutrustad. Här finns både Balanserade och obalanserade analoga ingångar. De digitala ingångarna består av en USB och en SPDIF ingång båda kapabla att ta emot högupplösta signaler upp till 24 bitar / 192kHz. På utgångssidan har vi förutom högnivåterminalerna en stereo Pre-Out samt en dedikerad mono Subwoofer utgång.

Det råder ibland lite förutfattade meningar så fort en förstärkare har rör med i konstruktionen. Oavsett var i förstärkaren Rören sitter så finns det ofta en tro om att ljudet blir lite mossigare, mörkt och slött. Så är definitivt inte fallet med Pathos och ej heller för många andra tillverkare som använder Rör i sona konstruktioner nuförtiden.

Ljudet från Pathos produkter är högupplöst, luftigt och transparent. Så är även fallet med Ethos. Kombinationen av kraft och finess, som så många tillverkare eftersträvar prickar man med ruggig precision. Här finns känslan av klass A med sin förföriska följsamhet och en distinkt kraftfullhet som levererar imponerande dynamik genom hela registret.

Ethos för mystiken bakom Pathos vidare med bravur. En modern förstärkare med en romantisk touch som inte går att värja sig emot.

Pathos Ethos
Typ: Integrerad Hybridförstärkare
THD + N: < 0.005%
Brusnivå: < 90db
Effekt: 200W vid 4Ohm, 100W vid 8Ohm
Digitala Ingångar: 1 st USB (24/192)
1 st Elektrisk Koax (24/192)
Analoga Ingångar: 5 Par Stereo (RCA)
2 Par Stereo (XLR)
Utgångar: 1 par Pre out RCA
1 st Sub out (RCA)
Finish: Silver
Mått (HxWxD): 15 x 430 x 490 mm
Vikt: 20kg
Share