+46 (0)40 91 66 58

Ascendo startade sin resa 1999 – då som en renodlad tvåkanals högtalartillverkare på högsta nivå. Nästan omgående identifierade man en styrka i att erbjuda skräddarsydda lösningar till sina kunder. De två kollegorna Stefan Köpf och Norbert Heinz fortsatte utmana den traditionella HiFi marknaden med aktiva högtalare med inbyggda DSP och FIR filter. 

2011 avvek Norbert Heinz och Geoffrey Heinzel fyllde positionen inom utveckling. Detta ledde till en ny division inom Ascendo – nämligen Ascendo Immersive Audio. Många teknologier som använts inom produktionen för HiFi högtalarna passade särskilt bra för produktion och prestanda inom Biohögtalare och högtalarna blev omedelbart en av referenserna inom Bioljud.

Ascendo ställer extremt höga krav på sina produkter. Målet är att erbjuda en upplevelse utöver det vanliga med en ärlig och omslutande återgivning av källmaterialet helt utan filtrering och distortion. Resultatet av ett vältrimmat Ascendo system ger en extra dimension i filmupplevelsen som är unikt inom hembio.

Inga svaga länkar

Ascendo tar inga genvägar med sina produkter. Högtalarna har en beprövad design med prestanda för sitt specifika ändamål. Högtalarna är utformade med höjd vad gäller både materialval och mängd. Bioljud ställer höga krav på dynamik och ljudtryck och Ascendo tillåter inte att något inom upplevelsen förtas av att högtalarna inte kan prestera genom hela frekvensområdet. 

AUKTORISERADE ÅTERFÖRSÄLJARE

CINEMA SOLUTIONS

Blomstervägen 19
343 35 Älmhult
Tel: 070-978 2789
E-post: info@cinemasolutions.se
Webb: www.cinemasolutions.se

TIWIA

Sollentuna
Tel: 0703 04 08 52
E-post: par@tiwia.se
Webb: www.tiwia.se

PA KOMPANIET

Kopparsviksgatan 11
621 58 Visby
Tel: 0498-21 30 30
E-post: info@pa-kompaniet.se
Webb: www.pa-kompaniet.se

THE ROCK

S:t Månsgatan 23
222 29 Lund
Tel: 046-142440
E-post: info@therock.se
Webb: www.therock.se

Monitorer

Monitorerna har designats för att ge en precis återgivning med hög dynamik. I stort sett alla högtalare är koaxiala vilket innebär att diskantelementet är positionerad centralt i eller bakom baselementet. Detta innebär att hela frekvensområdet strålar från en och samma punkt vilket ger en perfekt symmetrisk återgivning både horisontellt och vertikalt. Den koaxiala lösningen ger en detaljerad ljudbild fri från tidsfel vilket ger en avslappnad lyssning fri från trötthet även under höga ljudnivåer.

Alla monitorer kan dessutom fås i aktiv version. I detta fallet görs frekvensdelningen i lågnivå och varje element har sitt egna slutsteg. De inbyggda slutstegen har också en avancerad DSP för att trimma in ljudet till rummet på en mycket detaljerad nivå.

Subwoofers

Ascendo är väl medvetna om att basåtergivning är en stor del av bioljud och man har troligtvis det största sortimentet subwoofers i världen inom hembio. Det finns en stor mängd elementstorlekar att välja på och även många olika format på själva chassit inom varje elementstorlek. Därtill finns även valmöjlighet att få slutna eller portade konstruktioner för att passa det specifika ändamålet. För att tillgodose alla behov erbjuder man också alla subwoofers i både aktiv och passiva versioner.

Prestandan är i toppklass vad avser ljudtryck och dynamik. Alla subwoofers är extremt överdimensionerade hela vägen från Element, drivpaket, chassikonstruktion och slutsteg. Det finns alltid kraft över och luften tar aldrig slut.

Infra Subwoofers

Att erbjuda flertalet modeller inom infrasubwoofers är helt unikt för Ascendo. En infrasubwoofer är designad att återge frekvenser under 20Hz ner till runt 3Hz. Dessa frekvenser är knappt hörbara för det mänskliga örat men de återfinns i ljudspåret på många filmer. Dessa låga frekvenser återges av infrasubwoofers genom att trycksätta rummet och på så sätt känner man frekvenserna i kroppen snarare än hör dom med örat.

För att återge dessa frekvenser med auktoritet krävs väldigt stora element och väldigt kraftiga slutsteg. Ascendos Infrasubwoofers  har extrema element från 24″ upp till hela 80″ och slutsteg på 10.000W. En bio med korrekt designade infrasubwoofers är en upplevelse man inte glömmer – det är en extra dimension i filmupplevelsen som tyvärr väldigt få har upplevt.

Slutsteg

Ascendo erbjuder ett gediget sortiment slutsteg – vilket är en nödvändighet då antalet högtalare och storleken på högtalarna i ett biosystem skiljer sig avsevärt. Därför har man även använt sig av ett flertal olika typer av slutsteg där varje teknologi är anpassad till ett specifikt ändamål.

Till slutsteg med 16 kanaler eller mer använder man sig av GAN förstärkare som utsöndrar väldigt lite värme i förhållande till sin effekt. Det finns även några Klass H slutsteg för att att driva subwoofers eller större monitorer som behöver mycket effekt som ska levereras snabbt.

Många slutsteg har även inbyggd DSP och möjlighet att brygga kanaler för högre effekt.

Ascendo Immersive Audio GMBH
Adlerstraße 2, Gebäude C, EG
D-91560 Heilsbronn, Germany