+46 (0)40 91 66 58
Electra Be

Electra Be

Electra Be serien får en rejäl upplyftning när Focal designar om hela serien med nya element och tekniska lösningar hämtade från Utopia Generation III.

Rent visuellt kanske det inte är mycket som skiljer den tidigare generationen från den nya. De största skillnaderna ligger i den nya Berylliumdiskanten, ändringarna i delningsfilter och den nya stadgningen internt i chassit. Den nya Berylliumdiskanten är lite större (27mm) och ljudmässigt lenare. Den är enklare att matcha med elektronik och spelar lite lägre i frekvens jämfört med förra generationen. Dessa egenskaper tillåter ett mer sofistikerat delningsfilter som i sin tur skapar positiva effekter ner i mellanregister och bas. Kopplingen mellan elementen har därmed också förfinats och faskontrollen optimerats.

I övrigt så ligger den största förändringen i 1027Be där man gjort om portningen. 1028Be som den numera heter, anammar den lyckade Powerflow portningen från Chorus 800V serien. Förutom en port i botten så finns det numera också en port bakåt på 1028Be. Detta har ökat basnivån utan att göra högtalaren svårare att placera.

Eftersom utseende och elementbestyckning i stort sett är oförändrat så kanske man ej heller förutser någon större skillnad ljudmässigt. Detta är en sanning med modifikation. Klangen och karaktären är inte förändrad men på denna nivå av högtalare är det de små justeringarna som gör den stora skillnaden. Det är inte enbart den nya Berylliumdiskanten som bidrar till den förhöjda upplevelsen. Mycket tid har lagts ner på att göra om delningsfilter och förbättra lådstadgningen. ”W” Elementen är numera också laserskurna precis som på Utopia serien. Man upplever dessa förbättringar på ett subtilt sett genom ett rikare mellanregister en mer nyanserad Bas och en större 3D känsla.

Man tar också tillfället i akt att uppdatera finishvalen till hela serien. De nya finisharna heter Champagne, Basalt och Slate Grey och är samtliga mycket lätta att passa in i en hemmamiljö.