+46 (0)40 91 66 58

Det händer inte ofta att Lavardin släpper en ny produkt och när det nu rör sig om flera nya produkter som dessutom – (håll i er nu) har fjärrkontroll – ja då pirrar det lite extra i kroppen. Det är nu nämligen c:a 20 år sedan Model IT lanserades och med undantag från IT-15 som kom 2016 och var en kraftfullare variant av IT så har det alltså inte kommit någon ny modell av IT sedan 1996. Model IS och IS Reference har haft en livslängd på 19 respektive 16 år och det har inte släppts någon ny förstärkarmodell under hela denna tid……fram tills nu !

16 år är lång tid. För att sätta det lite i perspektiv så hade de flesta esoteriska HiFi förstärkare inte ens fjärrkontroll för 16 år sedan. Lavardin har alltså inte tillverkat en förstärkare med fjärrkontroll – någonsin. Hur hävdar man sig då i ett helt decennium mot alla konkurrenter som har både fjärrkontroll, inbyggd DAC, Pre-Out, Streaming mm ? Svaret är: Med HiFi världens bästa ljud.

Det är nämligen så att Lavardin är den bästa förstärkaren vi någonsin hört. Det finns något som är så korrekt och så rent men samtidigt så följsamt och musikaliskt att nästan alla andra förstärkare bara låter felkonstruerade och grötiga i jämförelse. Det är inget som sticker ut och imponerar på dig omedelbart men ganska snart så inser man att det är så här det ska låta.

Så det är inte konstigt att vi nu är lite exalterade för Lavardin lanserar nya varianter av alla sina integrerade förstärkare med tillägget – X.

  • Model ISX
  • Model ISX Reference
  • Model ITX
  • Model ITX 20

Förstärkarna kan fås med inbyggt MM RIAA steg och Fjärrkontroll

Det är dock inte bara fjärrkontrollen som är ny. Förstärkarna har omarbetats med förfinad strömförsörjning, nya ledarmaterial och effektivare signalvägar som inte enbart i vissa fall ökat effekten utan förfinat hela signalhanteringen.

Ni som känner till Lavardin sedan tidigare är med all rätt säkerligen nyfikna på de nya modellerna. För er som inte upplevt dessa mystiska och fantastiska skönheter så är det faktiskt ett måste att provlyssna.