+46 (0)40 91 66 58
Evo3 Sigmas & Titan

Evo3 Sigmas & Titan

Nya uppgraderade versioner av Sigmas & Titan

Evo3 generationen av produkter från Isotek rullar vidare och denna gången är det Sigmas och Titan som får en uppfräschning. Uppfräschning är kanske fel ord då det har hänt en hel del innanför skalet och i Sigmas fall en del spännande saker även på utsidan.

sigmas_backVi börjar med Sigmas. Precis som den underliggande modellen i sortimentet – Aquarius, har Sigmas sex uttag varav två är avsedda för strömstark elektronik. Det är dessa två uttag som man rekommenderas koppla till den apparat i anläggningen där effektförstärkaren finns.

Övriga fyra uttag har en komplexare filterdesign och ska användas till övriga apparater såsom källor, DAC:ar, försteg, RIAA steg etc. Det är stor fördel att använda sig av olika typer av filterdesign genom en anläggning. De olika enheterna i ett system har väldigt olika uppgifter och är således designade väldigt olika. Därför kan man använda sig av ett komplext filter till t.ex en källa såsom CD eller DVD spelare men till ett kraftigt slutsteg måste man designa filtret något mindre komplext och med fokus på att leverera hög strömstyrka.

Sigmas Display

Sigmas Display

Helt nytt för Sigmas är en display som med hjälp av knapparna på fronten växlar mellan att visa den inkommande spänningen samt den detekterade distortionen. Displayen går också att stänga av om man så önskar

Under huven finns det en hel del nytt från föregående generation. Den nya teknologin som införts i och med Evo3 serien – K.E.R.P finns numera i Sigmas. K.E.R.P ser till att motståndet är jämnt mellan samtliga sex uttag och fördelar kraften därefter. Adaptive gating är en teknologi lånad ifrån Nova – det finaste front-end filtret i sortimentet. Adaptive gating är en högkänslig funktion som känner av hur mycket strömstyrka varje inkopplad komponent behöver och distribuerar kraften optimalt mellan alla inkopplade apparater på de fyra medium uttagen.

Internkablaget har uppgraderats kraftigt. Numera använder man det nya ultra rena OCC kopparkablaget med silverplätering. OCC koppar ska inte blandas ihop med OFC (Oxygen Free Copper). OCC står för “Ohno Continuos Casting process” och är en tillverkningsprocess som möjliggör produktion av en extremt ren koppar med väldigt stora kristaller som ger oöverträffade ledaregenskaper.

Isotek Evo3 Sigmas
Typ: Aktivt Nätfilter
Antal Uttag: 4 Medium Power+ 2 High Power
Nätbrunn C20 IEC
Strömstyrka Medium: 10A High Power: 16A
Överslagsskydd: 108.000A
Medföljande kablage: Premier
Mått (BxHxD): 445 x 90 x 305mm
Vikt: 10kg
Finish: Svart eller Silver
Evo3 Titan

Evo3 Titan

Titan – som är namngiven efter de odödliga jättarna med gudalik styrka från den Grekiska mytologin, är ett dedikerat slutstegsfilter.

Titan

Titan

Eftersom Titan är framtaget för att filtrera den del av anläggningen som innefattar effektförstärkaren så har den endast två uttag. Tanken är att koppla in ett par monoblock eller endast att använda ett uttag till ett stereoslutsteg eller en integrerad förstärkare. Har man ändå flera monoblock så kan man också koppla till en förgreningsskena till ett Aux uttag på baksidan.

Titan fungerar även ypperligt till större aktiva högtalare eller subwoofers. Nytt för Evo3 modellen är att man nu har en  C20 nätbrunn istället för Neutrik ingången som fanns på GII modellen. Neutrik kontakten ni ser på baksidan i bilden ovan är Auxilliary uttaget tidigare nämnt.

Precis som Sigmas så har Titan fått hela det interna kablaget uppgraderat till OCC kopparledare med silverplätering. Man har även tillämpat en hel del “know-how” från den betydligt större Super Titan. Bland annat har kopparmängden i kretskorten dubblats och guldpläterats och Titan har nu också K.E.R.P teknologin. Resultatet är en förbättrad filtrering både vad avser Common mode noise och Differential noise. Mängden Differential noise som filtreras bort har ökats med 20% och mängden Common mode noisesom filtreras bort har ökat med hela 600% (!)

Isotek Evo3 Titan
Typ: Aktivt Nätfilter
Antal Uttag: 2 High Power + Auxilliary
Nätbrunn C20 IEC
Strömstyrka 20A
Överslagsskydd: 112.500A
Medföljande kablage: Premier
Mått (BxHxD): 275 X 182.5 X 275mm
Vikt: 17kg
Finish: Svart eller Silver

Share