+46 (0)40 91 66 58
Focal XS

Focal XS

Äntligen en datorhögtalare av exceptionellt hög kvalitet!

Focal har tagit fram ett högtalarpaket bestående av 2 satelliter och 1 subwoofer. I den ena högtalarfoten finns en smart iPod-docka med laddnings- och syncfunktion. Med systemet ingår också en fjärrkontroll för justering av volymen och den klarar också av att fjärrstyra iPoden.

Eftersom det är genierna på Focal som ligger bakom systemet så bjuder det på det äkta “Focal Soundet”. Vilket betyder att det målar upp en väldigt realistisk och dynamisk ljudbild framför dina öron. Det betyder också att du kan spela på helt andra nivåer än vad du är van vid. Detta system bygger på hög kvalitet, rakt igenom.

Du kopplar in det via en USB-kabel sedan tar en integrerad D/A-omvandlare från Burr-Brown över och gör om det digitala ljudet till njutbara analoga signaler. På så sätt slipper man på ett smart sätt använda sig av den ofta mediokra D/A-omvandlaren som redan sitter i datorn. Detta bidrar naturligtvis till systemets fina egenskaper.

Förstärkningen görs av en trekanalsförstärkare som ger 1×70 watt RMS till subwoofern och 2×30 watt RMS till satelliterna. Subwoofern är utrustad med en egen volymjustering så att den är enkel att anpassa efter både rummet och dina egna behov.

Formspråket på systemet med anodiserad aluminium och högblank svart, gör att det passar Apples läckra iMacar helt perfekt, och ljudkvalitén borde även locka de mest kräsna Mac-användarna. Systemet fungerar naturligtvis precis lika bra med en Windowsutrustad PC (från 98SE/ME och frammåt). Du behöver inte ens några drivrutiner för att få tillgång till det underbara Focal Soundet.

Systemet är utrustat med en analog ingång, 3.5mm teleplugg, så du behöver faktiskt inte ens ha en dator för att utnyttja det.

Tekniska data
Satelliter
Typ: 2-vägs magnetiskt skärmade
Element: 3″ mellanregister, 3/4″ Dome diskant
Frekvensomfång: 150Hz – 20kHz
Maximalt ljudtryck: 104dB SPL/1m
Storlek: 320x90x150mm
Vikt: 1kg

Subwoofer
Typ: Aktiv med bass-reflex.
Element: 6,5″
Frekvensomfång: 39Hz – 150Hz
Maximalt ljudtryck: 105dB SPL/1m
Storlek: 260x230x370mm
Vikt: 8.4kg