+46 (0)40 91 66 58
HT HDMI HEAC

HT HDMI HEAC

Harmonic Technology trycker på i HDMI racet med två nya High Speed HDMI kablage. Eftersom kablarna släpptes precis i skarven där man ifrån HDMI beslöt sig för att gå ifrån den numeriska revisionsbeskrivningen så är de i vissa fall graderade som 1.4A men det handlar alltså om HDMI High Speed with Ethernet, i båda fallen.

Det första kablaget är en vidareutveckling av den förra 1.3 kabeln som kort och gott hette HT HDMI följt av revisionsbeteckningen 1.3A, 1.3B 1.3C osv. Den nya kabeln som heter HT HDMI HEAC har dock genomgått en hel del förändringar både innanför skalet och som synes utanpå. HEAC är som bekant förkortning för ”HDMI Ethernet and Audio return Channel” vilket i sin tur beskriver kabelns 1.4A funktioner.

Innanför isoleringen har man uppgraderat ledaregenskaperna till att uppfylla High Speed standarden med dubbelt så hög bandbredd som förr, Audio return Channel, Ethernet kanalen och naturligtvis stöd för 3D. Samtidigt har man omarbetat utseendet till en Flatkabeldesign med UL-CL3/FT4 isolering för att möta In-Wall installationskraven.

Även Magic HDMI kablaget har fått sig en uppdatering. Magic serien är Harmonic Technologies toppserie sedan många år tillbaka och erbjuder extrem hög klass oavsett typ av kabel. Ledarna är av en extremt ren OFC koppar och har främst tagits fram för att ge extrem ljudprestanda i ett multikanalssystem. För den riktigt kräsne ljudentusiasten som vill åtnjuta de nya okomprimerade Dolby och DTS ljudformaten är detta därför en efterlängtad kabel.

I övrigt finns naturligtvis samtliga övriga HDMI High Speed Ethernet förmågor i kablaget inklusive en bra bildöverföring som dock inte innehåller silverledare som ljudsignalen gör.