+46 (0)40 91 66 58
XS Book

XS Book

XS familjen växer och får tillökning med ett analogt 2.0 system med teknologiska arv ifrån Focals studiomonitorer.

När XS systemet lanserades blev det snabbt en rejäl ”eye opener” för branschfolket. Ett Datorsystem eller Mediasystem hade aldrig förr kunnat producera denna typen av högkvalitativt ljud. För att följa upp en så pass dominant referensprodukt i sitt segment blev man tvungen att ta till rejäla åtgärder och ett helt nytt minimalistiskt approach.

XS Book är ett analogt 2.0 set. Systemet består av två högtalare med inbyggd förstärkning i den högra högtalaren där också Av/På switch samt volymkontroll återfinnes i en snyggt integrerad ratt på toppen. Höger högtalare kopplas in till elnätet och en enkel RCA kabel från höger till vänster högtalare kopplar ihop stereosystemet.

Ingångarna för ljudsignalen finns också på den högra högtalaren. Som tidigare nämnt är XS Book alltså ett helt analogt system vilket

Anslutningar

Anslutningar

innebär att man kan koppla in vilken analog ljudkälla som helst i systemet. Den främsta användningen blir troligtvis för datorer och i detta fall kopplar man in systemet på ljudkortets eller moderkortets analoga utgångar. Det finns också en 3.5mm lågnivå ingång för att koppla in systemet på en dator via hörlursutgången exempelvis. Samtliga kablar för att göra inkopplingen medföljer naturligtvis i systemet.

Även om XS Book vid första anblick klassas som en ”Datorhögtalare” ska man se på systemet som ett Mediasystem. Trots sitt lilla format har det förmågan att fylla ett normalstort rum med musik och med sina analoga ingångar kan man koppla in det till i stort sett vilken ljudkälla som helst. Det går utmärkt att placera XS Book bredvid en TV för ett rejält lyft för TV ljudet eller varför inte koppla in det direkt till en iPod docka för kvalitativ lyssning i Sovrum, arbetsrum eller Kök ?

Den läckra designen och det nätta formatet gör att systemet också blir enormt placeringsvänligt. Lägg därtill att det finns gängor på baksidan för montering på Omnimount AB2 väggfäste så har vi helt plötsligt en lösning på all form av ljudåtergivning som man kan tänka sig.

Med flertalet framgångsrika kompakta högtalarsystem på HiFi marknaden – bland annat Dome & Bird, samt de kritikerrosade studiomonitorerna i CMS serien har man på Focal skaffat sig en gedigen erfarenhet och massor av luft under vingarna för att ta Mediasystemet ett steg längre.

XS Book är resultatet av många års erfarenhet av högtalarproduktion av högsta kvalitet och är en liten teknisk juvel med en ren och precis ljudåtergivning.

XS BOOK
Typ: 2-Vägs aktiv Basreflexhögtalare
Element: 1 st 19mm Aluminium Diskant
1 st 4” Polyglas Bas
Frekvensomfång (+/- 3dB): 50Hz – 22kHz
Lägsta frekvens (-6db) : 44Hz
Effekt: 2 x 20W RMS
Effektförbrukning Standby: <0,5W
delningsfrekvens: 3.000Hz
Ingångskänslighet RCA: 700mV
Ingångskänslighet 3.5mm Jack: 250mV
Mått (HxWxD): 281 x 114 x 200 mm
Vikt: 5kg
XS Book

XS Book

Share