+46 (0)40 91 66 58
XS Book Wireless

XS Book Wireless

Den trådlösa revolutionen fortsätter ! Inte bara den trådlösa – även den aktiva revolutionen är på frammarch.
XS Book Wireless är ett kompakt system med inbyggd förstärkning och Bluetooth mottagare – Focals Franska bidrag till revolutionen.

XS Book har en snygg modern design med ett svart klarlackat yttre chassi. Frontskyddet löper läckert upp på ovansidan där den högra högtalaren också har en volymkontroll och Standbyknapp. På undersidan finns en yta av gummi med två klackar som gör att högtalarna står stabilt och med en svag bakåtlutning.

Bakom frontskyddet finns en aluminiumdiskant och ett 4 tums mellanregister/baselement i polyglas. Längst ner finns en framåtriktad port.

Denna konfigurationen är tagen från en av de mindre studiomonitorerna i Focals Pro serie och har visat sig vara en stor succé vilket man vill dra med sig till hemmamarknaden.

XS Book Baksida

XS Book Baksida

På baksidan ser man att det är skillnad på innanmätet i högtalarna. Den högra högtalaren innehåller signalhantering och förstärkning och skickar vidare signalen till vänster högtalare via en enkel signalkabel.

På den högra högtalaren finns också ingångar för analog signal i form av ett par RCA kontakter och en 3,5mm ingång.

RCA ingångarna är avsedda för produkter med lite högre utgångsnivå såsom CD Spelare, Satellitmottagare eller TV Spel. 3.5mm jacket är anpassat för produkter med lägre utgångsnivå såsom Laptops, Telefoner eller iPods/iPads.

På baksidan finns även ett par gängade hål för enkel montering på väggfäste.

Det allra mest intressanta är ändå kanske den trådlösa mottagningen. XS Book har en inbyggd Bluetooth mottagare vilken möjliggör streaming av ljud från samtliga enheter med Bluetooth – vilket är i stort sett samtliga nya Laptops och telefoner.

Streamingen görs med aptX codec som ger en mycket god ljudkvalitet med tanke på att det är trådlös överföring. aptX möjliggör överförning av ljud med 16 bitar och upp till 44kHz vilket som bekant är CD kvalitet.

Så för att sammanfatta: Aktiv drift, flexibel positionering, trådlös kvalitativ ljudöverföring, en läcker design och ett poppigt Focal ljud. Årets Julklapp helt klart !!

XS Book Wireless
Typ: Tvåvägs Aktiv Basreflexhögtalare
Element:
Diskant
Mellanregister/Bas
19mm Aluminium Dome
4” Polyglas
Frekvensomfång: 60Hz – 22kHz
Frekvensdjup vid -6db: 44Hz
Delningsfrekvenser: 3000Hz
Effekt: 2 x 20W
Bluetooth Räckvidd: 10m
Analoga Ingångar: 1 par RCA
1 st 3.5mm
Mått (HxWxD): 281x114x200
Vikt: 5kg
Share