+46 (0)40 91 66 58
Spirit Pro

Spirit Pro

Det är med stor glädje vi har nöjet att presentera Focals första hörlur för Pro Audio marknaden – Spirit Pro !

Ingen kan ha undgått den lilla hörlursrevolution som pågått nu i ett par år. Det är främst dominansen från Apple med evolutionen från iPod till iPad och framförallt iPhone som gjort att möjligheten och viljan att lyssna på musik på resande fot idag nått extrema nivåer. Det är därför ingen överraskning att just hörlursförsäljningen har ökat lavinartat de senaste tre åren. Marknaden fullständigt svämmar över med hörlurar från alla möjliga tillverkare. Konkurrensen har blivit så extrem att tillverkarna knyter till sig alla möjliga profiler inom musikbranschen för att kunna hävda sig i den djungel som är hörlursmarknaden. Någonstans i frenesin känns det som att man tappat bort det viktigaste av allt – respekten för ljudåtergivningen. Det är här Spirit Pro kommer in som en räddande ängel, en dominant frälsare av en hel genre.

Spirit Pro

Spirit Pro

Spirit Pro har en unik geometrisk konstruktion som skapar en perfekt koppling till alla typer av huvudformer. Kuddarna är av memory foam som formar sig efter huvudets linjer. Detta tillsammans med geometrin ger en fantastiskt hög komfort och en mycket god helt passiv isolering.

Kåporna är slutna med Circumaural passning (Runt Örat) och uppbyggda av fem separata hölje som omsluter ett 40mm stort Mylar/Titanium element. Varje hölje fungerar som en liten akustiskkammare som tillsammans arbetar för att skapa ett så homogent och komplett ljud som möjligt.

Ytan är i svart struktur vilket ger en tålig finish. De medföljande kablaget är 4m långt med ledarmaterial av OFC (Oxygen Free Copper).

Spirit Pro

Spirit Pro

Som en av världens mest ansedda högtalartillverkare är ljudkvaliteten inget man lämnar åt slumpen hos Focal. Efter 30 års tillverkning av High End högtalare av högsta dignitet och med den senaste tidens enorma framgångar inom Studio och produktionsbranschen är det en gedigen historia och ett välrenommerat rykte man sätter på spel när man producerar sin första PRO hörlur.

Spirit Pro är ett direkt resultat av Focals äldsta och viktigaste expertis – elementtillverkning på högsta nivå. Man har lagt ner extremt mycket tid och fokus på Mylar/Titanium elementet för att få fram en kompromisslös dynamisk återgivning samtidigt som definitionen och neutraliteten bibehålls med högsta möjliga transparens.

Det medföljer två avtagbara kablage med OFC som ledarmaterial. En 4m spiralkabel av hög kvalitet samt en 2m kabel med mikrofon och volymkontroll för de som vill kunna använda hörlurarna som headset.

Kontakten på båda kablagen är en 3.5mm jack med en 6.35mm adapter som medföljer.

Allt är paketerat i en stabil låda med god vaddering och man får även med en tygpåse för enklare transport av lurarna.

Spirit Pro är en lättdriven lur. känsligheten är relativt hög och så även impedansen vilket gör att den fungerar bra till alla typer av källor från den minsta iPod till den kraftigaste hörlursförstärkare.
I en djungel av hörlursfabrikat med boostade ljudideal, stöttade av DJ:s, rappare och t.om avlidna legendarer är Spirit Pro en helt fristående produkt med neutralitet och homogenitet i fokus.

Spirit Pro är ett precist verktyg för den användare som vill höra den minsta defekten i mixen och precis som monitorerna i Focals sortiment ger Spirit Pro användaren en total kontroll över kvaliteten utan kompromiss.

För den användare som inte kan spendera pengarna som ett par Focal monitorer kostar eller för dom som vill ta med sig Focal soundet på resande fot är Spirit Pro en given produkt.

Spirit Pro

Spirit Pro

 

Spirit Pro
Typ: Sluten Utanpåliggande Hörlur
Impedans: 32 Ohm
Känslighet: 102dB SPL / 1mW @ 1kHz
THD: <0.3% / 1kHz / 100dB SPL
Frekvensomfång: 5Hz – 22kHz
Element: 40mm Mylar/Titanium
Vikt: 280g
Kabellängd: 4m
Share