+46 (0)40 91 66 58

Spirit ClassicDet är dags för Focals andra lur för hemmamarknaden. Efter den portabla varianten Spirit One kommer nu Spirit Classic som är en hörlur mer inriktad för finlyssning i hemmets lugna vrå.

Classic bygger vidare på geometrin ifrån Spirit One och även Spirit Pro som togs fram för Studiobruk. Mindre justeringar i de rörliga delarna har gjorts för att öka uthålligheten och delarna runt de kritiska punkterna har gjorts grövre för att stärka konstruktionen i sin helhet.

Spirit Classic

Spirit Classic

Komforten är något man har lagt ner mycket tid på. Huvudbandet har blivit tjockare och mjukare. Det är läderklätt vilket inte bara gör den skönare mot huvudet utan även ökar lyxkänslan.

De slutna kåporna är större jämfört med Spirit One. Vadderingen är något tjockare och mjukare vilket gör den otroligt skön runt örat.

Kåporna är uppbyggda av fem separata hölje som omsluter ett 40mm stort Mylar/Titanium element. Varje hölje fungerar som en liten akustiskkammare som tillsammans arbetar för att skapa ett så homogent och komplett ljud som möjligt.

Ytan är läckert skimrande brun, nästan som koppar – eller som Focal beskriver det ”Hot Chocolat Metallic”.

Spirit Classic

Spirit Classic

Kåporna skärmar effektivt bort ljud utifrån – perfekt passiv Noise Cancelling. Med sin avancerade uppbyggnad skapar de  en perfekt akustisk miljö för Mylar/Titanium elementen som är individuellt matchade mot varandra för varje hörlur. Elementet är väldigt lätt vilket gör Classic lättdriven och dynamisk i ljudåtergivningen.

Ljudet i övrigt i jämförelse med Spirit One är mer tonalt balanserat. Basen sträcker sig längre ner och är exemplariskt linjär. Mellanregistret är tydligare och lite mer detaljerat. Mest påtagligt är den extra rymd som målas upp av Classic. Det finns mycket mer mikrodetaljer och ambience i ljudet.
Den fina basåtergivningen och rymden kombinerat med dynamiken i hela frekvensomfånget gör Classic till en komplett HiFi lur som slår konkurrenter med dubbla prslappen på fingrarna. Classic låter rätt helt enkelt.

Spirit ClassicDet följer med två avtagbara kablage med OFC som ledarmaterial. En 4m kabel av hög kvalitet samt en 2m kabel med mikrofon och volymkontroll för de som vill använda lurarna som headset.

Kontakten på båda kablagen är en 3.5mm jack med en 6.35mm adapter som medföljer.

Allt är paketerat i en stabil låda med god vaddering och man får även med en tygpåse för enklare transport av lurarna.

Spirit Classic är en lättdriven lur. känsligheten är relativt hög och så även impedansen vilket gör att den fungerar bra till alla typer av källor från den minsta iPod till den kraftigaste hörlursförstärkare.

I en djungel av hörlursfabrikat med boostade ljudideal, stöttade av DJ:s, rappare och t.om avlidna legendarer är Spirit Classic en helt fristående produkt med neutralitet och homogenitet i fokus.

Spirit Classic har homogenitet, neutralitet och spelglädje som sitt starkaste vapen.  Musiken i fokus – som det alltid borde vara.Spirit Classic

Spirit Classic
Typ: Sluten Utanpåliggande Hörlur
Impedans: 32 Ohm
Känslighet: 102dB SPL / 1mW @ 1kHz
THD: <0.3% / 1kHz / 100dB SPL
Frekvensomfång: 5Hz – 22kHz
Element: 40mm Mylar/Titanium
Vikt: 310g
Kabellängd: 4m
Share