+46 (0)40 91 66 58

Focal tar ett steg upp i nivå med en helt ny kvalitetslur !

Den heter Elear och tillverkas för hand i S:t Etienne – en högpresterande, högkvalitativ hörlur avsedd för den kräsne hemmalyssnaren.

Elear är utanpåliggande och helt öppen. Konstruktionen är väldigt solid med en bygel helt i aluminium. Detta medför att Elear är väldigt lätt och stryktålig men gör också att hela luren får rätt flexförmåga vilket gör att den anpassar sig fantastiskt bra till användarens huvudform.

Huvudbandet är tillverkat i läderklädd memoryfoam för hög komfort och de avtagbara kuddarna består av Mikrofibertäckt memoryfoam. 

Elementet är helt nytt och framtaget enkom för Elear. Materialet är Aluminium/Magnesium och det känner vi igen sedan tidigare från Focals element. Formen på elementet är däremot helt nytt. Domen är nämligen veckad i ytterkant vilket – i siluett ger den ett “M” – format utseende.

Veckningen gör att ytan på membranet blir större men inte tar större plats. Diametern är alltså 40mm men jämfört med ett vanligt slätt membran med samma diameter så har det M-formade membranet över 25% större yta. Den större ytan medför bland annat möjlighet till högre ljudtryck men också en bredare frekvensåtergivning framförallt neråt.

Utöver en större yta får också membranet en ökad styvhet vilket ger en högre uppbrytningspunkt. Detta innebär att man kan sträcka sig ännu högre upp i frekvens och få en ökad renhet i hela det övre frekvensområdet.

Den främsta ljudegenskapen för Elear är tveklöst den kraftfulla dynamiken. Ljudet är mycket slagkraftigt genom hela frekvensområdet och med bibehållen fin separation är ljudet omedelbart väldigt imponerande. Ljudkaraktären går en aning åt det varma hållet med fin närvaro i röster – vilket vi iofs alltid förväntar oss med Focal.

Elear är framförallt väldigt välbalanserad i ljudet vilket gör den till en förträfflig allroundlur. Den fungerar bra till allt från Hårdrock och Trance till Jazz och Klassisk musik – en sån där produkt som gör att man återigen vill lyssna igenom hela musiksamlingen på en gång.

Focal Elear

Typ:
Element:
Frekvensomfång:
THD:
Impedans:
Känslighet:
Kabellängd:
Vikt:
Finish:
Öppen Hörlur
40mm Aluminium/Magnesium
5Hz – 23kHz
<0.3% @ 1kHz / 100dB SPL
80 Ohm
104dB SPL @ 1mW – / 1Vrms
4m
450g
Svart