+46 (0)40 91 66 58

 Focals första aktiva HiFi högtalare !

easya_illus_BW_s_C

Focal smider vidare på den trådlösa revolutionen och utökar sortimentet med en helt ny aktiv trådlös högtalare. Easya är en HiFi högtalare som introducerar välljud till den kräsne lyssnaren som vill ha ett avskalat och modernt system

 

 

easya_WHG_05

För många användare i modern miljö är det en attraktiv tanke att slippa 90% av kablaget och 50% av volymen i form av Försteg och Slutsteg i ett system. Easya är inte den första trådlösa högtalaren med aktiv drift på marknaden men priset och prestandan gör att den står ut i mängden.

 

 

focal 03Aktiv betyder i detta fallet att högtalaren helt enkelt har inbyggd förstärkare. En aktiv högtalare har nödvändigtvis inte aktiv drift – vilket betyder att man har en effektförstärkare till varje element och elektroniska delningsfilter som delar upp insignalen på lågnivå innan den skickas vidare till effektförstärkarna.

Easya har därför inga högtalarterminaler, det finns endast ett uttag för nätkabeln på baksidan. Den inbyggda förstärkaren är en Klass-D förstärkare från BASH med 85W effekt per högtalare och den är alltid inbyggd i Easya, det finns alltså ingen passiv variant.

 

Bestyckningen känns igen från Chorus 714. Det är exakt samma storlek och material på elementen på Easya och Chorus 714. Även måtten högtalarna emellan är liknande och vid lyssning så är det också så att signaturen och klangen känns igen. Designen är däremot subjektivt något mer modern med ett mindre frontskydd, metall runt diskanten och en överlag renare design.

 

 

 

 

 

 

hub

Ett Easya system består av två högtalare och en Hub. Hubbens uppgift är att föra över ljudsignalen trådlöst till högtalarna. Överförningen görs via KLEER protokollet som är beprövat och kvalitativt. Hubben har ett antal ingångar så att man kan koppla in alla typer av källor såväl analoga som digitala. Hubben har även en inbyggd Bluetooth mottagare vilket gör att man kan skicka ljud från sin Telefon, surfplatta eller dator trådlöst till hubben.

hub_connect

 

easya_BHG_01

Focals första aktiva HiFi högtalare är här och de gjorde den inte bara aktiv – de gjorde den trådlös samtidigt. En stilren, modern och välljudande högtalare helt rätt i tiden !

 

Easya
Typ: Aktiv trådlös 2.5 vägs basreflexhögtalare
Element: 1” (25mm) Al/Mg TNV2 inverterad dome diskant
5” (13cm) Polyglas bas/mellanregister
5” (13cm) Polyglas bas
Frekvensomfång +- 6db: 50Hz – 28kHz
Lägsta frekvens (-6db): 43Hz
Förstärkareffekt: 85W – 4 Ohms @ 1% THD+N
Mått (BxHxD): 172 x 905 x 240 mm
Vikt: 17kg
Finish: Vit eller Svart högblank