+46 (0)40 91 66 58
Dome 2.1

Dome 2.1

Focal släpper High-End microserie

Det senaste från Focal gäller en helt ny serie som heter Dome-serien. Det är en ny High-End micro-design serie där högtalarna är helt gjorda i aluminium.

Focal har under 2 år utvärderat flera olika konstruktionsalternativ och till slut hittade man bara ett sätt att göra det på, en 2- vägs högtalare i ett slutet kabinett. Det krävdes att man utvecklade ett nytt högkvalitativt 10 cm ”Polyglass” bas/mellanregister element som kan klara de höga kraven som ställs på högtalare av den här storleken. Diskantelement blev en aluminium/magnesium inverterad dome, samma typ som i nya Electra S serien. Det innebär att Dome-serien måste tillverkas kvalitetsmässigt uteslutande i Focal’s fabrik i Saint-Etienne i Frankrike. Man valde att tillverka kabinetten i aluminium för att få maximal styvhet och rigiditet.

Även Dome subwoofer är tillverkad i aluminium och speciellt optimerad för Dome satteliter. Den är ett extra tillval eftersom Dome satteliterna fungerar utmärkt även utan subwoofer.

Dome serien är en av det största teknik- och designutmaningar som Focal’s designgrupp stått inför. Resultatet är häpnadsväckande. Dome kan köpas i 2.0 , 2.1 , eller 5.1 paket. Subwoofern kan även köpas separat.