+46 (0)40 91 66 58
CMS40

CMS40

Nu är den äntligen här. En ny lillebror till CMS 50 och CMS 65 ser dagens ljus och han heter CMS 40. Det har tagit sin tid, men har man två modeller som sedan tidigare har rönt stora framgångar på marknaden så är man angelägen om att nya modeller i samma serie verkligen lever upp till förväntningarna – och det gör CMS 40 – med råge !

Med ett ljud som är betydligt större än den fysiska storleken kan man bara beskriva CMS 40 som ”Liten men naggande go´”. Den är förvånansvärt kompakt och överraskande tung. Ljudsignaturen är intakt från storebror CMS 50, så till den milda grad att det ibland är näst intill omöjligt at skilja dom åt. Både CMS 50 och CMS 65 har som bekant emottagits mycket väl av pressen över hela världen. Båda modellerna har kammat hem en MIPA award för bästa studiomonitor 2009 respektive 2010 och CMS 40 har redan hunnit bli testad av den brittiska tidningen Future Music, där de fick minst sagt gott omdöme.
Läs hela testet här.

Det lyckade CMS-Receptet är detsamma igenom hela serien. Som diskant använder man sig av den inverterade Aluminium/Magnesium domen som har en fin naturtrogenhet och en exakt ljudbildsåtergivning. Baselementen är Focals unika polyglaselement som i grunden är ett cellulosa element men med en unik behandling av mikroskopiska glas-sfärer för en ökad styvhet och naturtrogenhet. Förstärkaren är av typen Class AB och man använder sig av en förstärkare till varje element för optimal effektivitet. Chassit är av Aluminium och försett med en kompensationsmagnet för avskärmningens skull.

På baksidan hittar vi de – för CMS serien, vanliga inställningarna. Känsligheten kan justeras i tre lägen för bästa integration med källan. De låga frekvenserna (0-450Hz) och de höga frekvenserna (4.5kHz-20kHz) kan justeras upp eller ned i tre olika läge för en homogen återgivning beroende av position och akustik. På baksidan finns också två gängade hål för montering på väggfäste från t.ex Omnimount eller K&M. På tillbehörssidan ingår som vanligt en gummimatta för resonansdämpning mot underlaget, diskantplugg för fasoptimering för olika arbetsavstånd samt två justerbara spikes.

CMS 40 kompletterar CMS serien med en oslagbar studiomonitor i en mycket attraktiv prisklass och bildar till sammans med övriga modeller en flexibel serie med oöverträffad pris/prestanda.

Focal CMS40
Typ: Aktiv Närfältsmonitor
Element: 1st 1” Al/Mg Inverterad Dome Diskant
1st 4“ Polyglas Woofer
Frekvensomfång (+/- 3dB): 60Hz – 28kHz
Max SPL: 97dB SPL (peak @ 1 m)
Ingångar: Analog (XLR), Analog (RCA)
Förstärkning: Diskant: 25W Class AB
Bas: 25W Class AB
Digitala Ingångar: 1 st USB (24/96)
2 st Optisk Toslink (24/192)
2 st Elektrisk Koax (24/192)
Inställningar: Känslighet: +4dBu/0/-10dBu
Nivå: -66dB/0dB
LF Shelving: 0/-2dB/+2dB

HF Shelving: 0/-2dB/+2dB

Chassi: Förstärkt Skärmad Aluminium med magnetisk dämpning
Mått (HxWxD): 238 x 156 x 155 mm
Vikt: 5,5kg