+46 (0)40 91 66 58

Chorus 826W

Chorus 826W

Focal krönte stor framgång med sin jubileumsmodell 826W. Denna modell släpptes först i limiterad upplaga i en sidenmatt röd finish. Modellen blev väldigt uppskattad och efter påtryckningar från de olika marknaderna så gjorde man även en matt svart variant för den Amerikanska marknaden samt en högblank vit variant för den Skandinaviska marknaden. Mottagandet av samtliga varianter var mycket bra och eftersom pris/prestanda förhållandet är extremt högt tog man i våras beslutet att göra hela Chorus 800V serien i W-variant.
Skillnaden mellan den vanliga Chorus 800V serien och denna nya Chorus 800W serie handlar om två saker:
1. Finish. De nya modellerna finns endast i Högblank Svart respektive Högblank vit lack.
2. Mellanregister och Baselement. V-serien har Mellanregister och Baselement av Polyglas. W-Serien har W-Element som är tillverkade av Glasfiber och Foam – samma material som återfinnes hela vägen upp i Utopia seriens modeller.

W-Cone

W-Cone

W-konen är en patenterad Focal konstruktion.Elementet består av två lager Glasfiber med ett mellanlager av foam. Denna lösning gör elementet väldigt flexibelt när man anpassar det till högtalaren. Tjockleken på Foamen reglerar dämpningsgraden och tjockleken på Glasfibern reglerar styvheten.

Denna unika konstruktion ger ett överlägset styvhets/vikt förhållande och en fantastisk fasrespons.

Namnet kommer ifrån ”Verre Verre”
(Två V = W) och betyder ”Glas Glas”.

Samtliga modeller i V serien förutom SR800 (surround modellen) finns nu i W-variant. Det gäller således även Centerhögtalaren och subwoofern.