+46 (0)40 91 66 58
Little bird

Little bird

Focal introducerar Bird – ett nytt designsystem som kompletterar de befintliga systemen Sib & Dome. Bird är ett komplett 2.1 system med förstärkning. Designen liksom ljudet är nära besläktat med Dome och med möjlighet till trådlös streaming ifrån dator eller iPhone är detta kanske Focals intressantaste release på mycket länge.

Bird högtalarna finns i tre olika storlekar, Little Bird, Bird och Super Bird. Som synes kan samtliga modeller fås i vitt eller svart. Chassina är tillverkade ABS Plast som är lackerad i högglansig lack. Det följer med två olika fötter till de mindre modellerna som möjliggör vägg eller takmontage. Det finns även golvstativ som tillval till samtliga modeller. Finishen är hög och det finns många fina kvalitetsdetaljer som t.ex möjligheten att föra in kabeln genom fästet, eleganta fjädrande terminaler och ett magnetiskt lock som döljer inkopplingen av högtalarkabeln.

Little Bird Bird Super Bird
Typ:  2 Vägs Sluten Passiv  2 Vägs Sluten Passiv  2 Vägs Sluten Passiv med slavbas
Element: Al Dome Diskant
4” Polyflex Bas
Al Dome Diskant
5,5” Polyflex Bas
Al Dome Diskant
5,5” Polyflex Bas
5,5” Polyflex Slavbas
Frekvensomfång: 89Hz – 25kHz 70Hz – 25kHz 55Hz – 25kHz
Känslighet: 87db 89db 90db
Nominell Impedans: 8 Ohm 8 Ohm 8 Ohm
Lägsta Impedans: 3,5 Ohm 3 Ohm 3 Ohm
Delningsfrekvens: 2500Hz 2500Hz 2500Hz
Rekommenderad Förstärkning: 15-75W 15-100W 15-150W
Mått med Tulip Stativ (HxWxD): 202 x 119 x 130 mm 233 x 166 x 181 mm 478 x 207 x 128 mm
Mått med Cocotte Stativ (HxWxD): 195 x 159 x 147mm 274 x 221 x 205mm
Vikt (styck): 0.75kg 2.1kg 3.15kg

 

Ljudet är anmärkningsvärt bra med tanke på pris och storlek. Focals öppna och luftiga ljudsignatur känns igen även här och man har hittat en fin balans mellan HiFi ljudet och det lite mer poppiga ljudet.

 

Power Bird

Power Bird

Förstärkaren som också är Subwoofer heter Power Bird. Det är en 2 x 35w förstärkare med 80W förstärkning till 6.5” subwoofern. Bird är alltså ett 2.1 system. Power Bird finns i Svart eller Vitt och kan väggmonteras. Det finns två digitala ingångar samt tre analoga och den trådlösa Kleer mottagaren är inbyggd i Power Bird. Volym, Ingångsval mm kan kontrolleras med en medföljande fjärrkontroll. På baksidan finns nivåjustering för Basen, Dip Switchar för att ställa in delningen till satelliterna och fasinvertering.

 

Focal har med omsorg valt Kleer som teknologi för den trådlösa överföringen av ljud till Power Bird. Föga förvånande så är det den rena ljudkvaliteten som fällt avgörandet i denna fråga. Kleer har den unika förmågan att överföra ljud trådlöst i förlustfri CD kvalitet. Filerna kan ha i stort sett vilket format som helst, så länge de är av CD kvalitet (eller lägre) så överför Kleer teknologin signalen utan kvalitetsförlust.

iTransmitter

iTransmitter

USB Transmitter

USB Transmitter

Dock Transmitter

Dock Transmitter

 

De tre olika sändarna är tillsammans kompatibla med samtliga Apples ”i-Produkter” och samtliga datorer med USB ingångar. Detta gör att man kan spela upp ljud med samtliga applikationer från din iPhone, iPod eller iPhone vare sig det är den inbyggda musikspelaren, Youtube, Spotify eller varför inte köra Angry Birds med fullskaligt ljud. På samma sätt kan du överföra alla ljudsignaler från din dator oberoende om du använder iTunes, Windows Media Player, Spotify eller t.ex Internet Radio.

 

Alla transmitters synkar enkelt med Powerbird genom ett par knapptryckningar. Efter synkningen kan man koppla in Transmittern till valfri källa och spela utan att behöva synka om varje gång man skiftar källa. Det är alltså transmittern som synkar och inte telefonen, iPaden eller Datorn.

Share