+46 (0)40 91 66 58
Focal Chorus 800V

Focal Chorus 800V

Snart är den här, den efterlängtade ersättaren till Cobalt S-serien! Chorus 800 V är en helt ny serie från Focal, där man uppdaterat allt jämfört med föregångaren. Man har lärt sig en hel del på Focal sen Cobalt S-serien introducerades, och det har man dragit nytta av i Chorus 800V.

Focal har utvecklat en helt ny diskant, TNV, där man bland annat kraftigt minskat distorsionen ytterligare jämfört med föregångaren. Tack vare utvecklingsarbetet med Beryllium diskanterna har man även kunnat ta bort faspinnen i mitten på diskanten. Man har också en helt ny neodynium motor till diskanten. Detta har resulterat i en diskant med högre effekttålighet, bättre dynamik och ytterligare kraftigt minskad distorsion.

Alla kabinettsidorna är gjorda i MDF, med en tjocklek som varierar mellan 20mm som minimum till 25mm på sidorna. Man har lagt till väl tilltagen stagning och gjort kabinettsidorna icke-parallella för att bryta upp stående vågor inuti kabinetten. Allt nedlagt arbete på att få kabinetten fri från resonanser hörs tydligt, speciellt i basområdet.

För att ytterligare höja prestandan i basområdet har mycket forskningsarbete lagts ned på att få basportarna att uppföra sig optimalt. Man har valt att i de golvstående modellerna använda sig av flera basportar, både framåtriktade och nedåtriktade. För att kunna garantera att den nedåtriktade basporten alltid har optimala arbetsförhållanden har man konstruerat en helt ny metallplint, med ett speciellt aerodynamiskt mönster, som porten spelar ner mot. Fördelen med dubbla portar är, förutom kraftigt minskad turbulens i själva basporten, att man får djupet och rumskopplingen av en nedåtriktad port, samtidigt som man får definitionen, snabbheten och punchen som är fördelen med att ha en framåtriktad port. Nya Chorus 800 V spelar med ett djup, pondus och punch som den gamla Cobalt S-serien inte var i närheten av.

Med nya Chorus 800 V-serien har den yttre designen varit något man jobbat med redan från första början. Samma designfirma i Paris som står bakom Profile och Electra 1000 Be har formgivit Chorus 800 V. Man har jobbat med att ge högtalarna, som kommer hamna i en “mellan” prisklass, samma kvalitet och lyxkänsla som Focals high-end högtalare. Konceptet V-design har fått definera formen, vilket man ser t ex på V-mönstret på högtalargrillen, formen på plinten och sidorna av högtalaren.

Resultatet är en högtalare som andas exklusivitet som få andra i prisklassen, och dessutom låter fantastiskt bra. Måste ses och upplevas i verkligheten!

Chorus 800 V introduceras under September månad hos din lokala Focal handlare. Boka en provlyssning redan nu!