+46 (0)40 91 66 58

dCS lanserar en ny typ av produkt.

Som namnet antyder är det en renodlad streamer och som streamer har den precis allt man kan tänkas vilja ha !

Network bridge kan strömma musik från både det lokala nätverket, ifrån Internet via Spotify eller Tidal, samt via USB port.

Via nätverket fungerar Network Bridge som en UPnP renderare och musiken kontrolleras då via dCS´ app som laddas ner gratis till både iOS och Android. Appen används på detta sätt även vid inkoppling av lagringsenhet via USB ingången.

Network Bridge är även ROON ready vilket innebär att den kan koppla upp mot Roon Core. Musiken kontrolleras då med Roons läckra gränssnitt och i detta fall krävs att Roon Core är installerat någonstans i nätverket samt att man har en Roon Licens.

Det finns alltså endast två trådade ingångar i form av Nätverk (RJ45) och USB. Det går även att använda WiFi för åtkomst till nätverket och Internet streaming. Via WiFi går det även att använda sig av AirPlay.

FILFORMAT OCH MAXIMAL UPPLÖSNING

FLAC, AIFF & WAV
ALAC
AAC, MP3, WMA & OGG
DFF, DSF & DoPP
AIRPLAY

24/384
24/192
24/48
DSD128
24/48

Ljudet går in digitalt och kommer ut digitalt. Däremellan kan man göra en omsampling för att passa en extern D/A omvandlaren om det behövs. T.ex så kan äldre D/A omvandlare trots hög kvalitet vara begränsade till 24/96 filer.

Den högpresterande interna klockan sköter tajmingen med automatik och minimerar Jitter. Möjlighet finns även att koppla in en extern klocka via två BNC ingångar.

I traditionell dCS manér så går ljudsignalen kortaste möjliga väg och är effektivt skärmad från nätdelen.

De digitala utgångarna sitter till vänster om WiFi antennen och radas upp från vänster till höger:

2st AES/EBU (2 x XLR) som kan köras i dual mode för högsta möjliga bandbredd
1st SPDIF Coax (1 x RCA)
1 set SDIF-2 med tillhörande Klockutgång (3 x BNC)

Via appen kan man konfigurera och kontrollera Network Bridge. Appen har utvecklats kontinuerligt sedan Vivaldi systemet släpptes och har idag en stor mängd funktioner.

Musiken kontrolleras som tidigare nämnt ofta med Appen och dCS har finslipat detaljerna så att överskådligheten och användarvänligheten står i fokus. Appen fungerar såväl med telefon som platta men för bästa överskådlighet rekommenderas platta.

Network Bridge är den perfekta streamern. All funktionalitet finns och fokus ligger på ljudkvalitet som vi alltid förväntar oss av dCS.

Just nu händer det mycket på streaming-fronten och ingen kan säga vilken/vilka format eller vilka tjänster som kommer att leverera bäst resultat eller rent av överleva i längden. Det är därför en god idé att separera streamern från resten av sin anläggning då just denna del av ljudsystemet är i snabb fortlöpande utveckling.

För att göra valet enkelt har dCS en gedigen historia av att uppdatera både hårdvara och mjukvara i sina produkter under en lång framtid. Network bridge är inget undantag i denna fråga. Mjukvaran är uppgraderingsbar från dCS vilket innebär en solid garanti för en lång livslängd och den senaste teknologin

dCS Network Bridge

Typ:
Digitala Ingångar:
Digitala Utgångar:
Vikt:
Finish:
WAN/LAN Musikstreamerr
1st RJ45, 1st USB & WiFi
2st AES/EBU, 1st SPDIF, 1set SDIF-2
4,6kg
Svart eller Silver