+46 (0)40 91 66 58
Debussy DAC

Debussy DAC

Ifrån HiFi världens digitala konung dCS, presenteras nu den första produkten i en helt ny instegsserie. En renodlad D/A-omvandlare med de ädlaste av kretsar och samma teknologi som i den överlägsna Scarlatti serien. Debussy DAC är ett framtidssäkert nav i ett högpresterande digitalt system. Den kombinerar dCS´ berömda Ring DAC och den asynkrona patenterade USB kopplingen för maximal extremprestanda ur valfri digital källa.

Debussy DAC är byggd ifrån extrema specifikationer med ett exklusivt aluminium chassi, metallknappar och uteslutande dCS kretsar i innanmätet. Oavsett om man använder en CD spelare eller en Dator som källa kommer Debussy DAC:en att extrahera varje sista droppe detalj i musiksamlingen och leverera en häpnadsväckande verklig upplevelse utan motstycke.

Debussy DAC har en digital volymkontroll som kan kopplas direkt till effektförstärkare och på så sätt i många fall eliminera behovet av ett separat försteg. Utgångsnivån kan ställas till två eller sex volt för att passa olika förstärkare. Det finns även två filter att välja mellan för olika lyssningspreferenser. En ny funktion som heter Media Player Transport Controls möjliggör att om man använder en dator som källa så kan denna kontrollera volymen på Debussy DAC:en och på andra hållet kan debussy DAC:en kontrollera datorns mediakontroller som : “Play/ Pause”/“Media Next” / “Media Prev”/ “Media FF/RW”.

När en källa är inkopplad via USB ingången arbetar Debussy DAC i asynkront läge. Detta innebär att DAC:en skickar information till källan vilket resulterar i att källan låser sig till DAC:en som synkroniserar ljudströmmen med sin klocka som är vida överlägsen den som sitter i källan. Detta är Asynkront USB läge och ska inte förväxlas med Asynkron omsampling som är något helt annat.
Precis som i Puccini, Paganini och Scarlatti serierna så finns dCS Ring DAC i Debussy DAC:en. Ring DAC är en av dCS från grunden programmerad DA omvandlare som använder sig av 40 olika chip som ingen av dom är DAC chip. Detta ska ställas mot övriga D/A omvandlare på marknaden som använder sig av ett färdigprogrammerat chip köpt från en utomstående tillverkare.

Programmering är gjord enligt dCS´ ”Soft Mode” vilket innebär att eventuella framtida uppgraderingar kan göras via en CD på plats i hemmet.