+46 (0)40 91 66 58
Clearaudio Ovation

Ovation

Vid första anblick ser Clearaudios senaste produkt ut som en ganska anspråkslös skivspelare – en klassisk design med ett sobert utseende. Lyfter man på huven så inser man snabbt att det handlar om ett högteknologiskt monster stöpt i den härligaste Tyska kvalitetsformen man kan tänka sig. Ovation är en riktig sleeper – en Ulv i fårakläder.

Ovation har fått en hel del teknologiskt DNA ifrån de nya Innovation drivverken men vi kan börja med det som skiljer sig mest ifrån dessa drivverk nämligen chassit. Det ser inte så märkvärdigt ut men innan för lacken döljer sig en komplex sandwich konstruktion av två Aluminiumlager som omsluter ett material som Clearaudio kallar “Bulletproof Wood”. Detta är ett trämaterial med tiotusentals små stålbollar som fungerar som en intern dämpmatta i chassit. Hela sandwichkonstruktionen kallas för “Panzerholz” och är en extremt effektiv resonansdämpare.

Likströmsmotorn är integrerad i chassit men helt fysiskt bortkopplat. Motorn driver en 38mm tjock Polyoxymethylene (POM) tallrik via en inre Aluminiumtallrik. Den inre tallriken har laserskurna spår som träffas av en infraröd ljusstråle i chassit som läser av hastigheten. Informationen skickas tillbaka till motorn som reglerar hastigheten i realtid. Denna optiska hastighetskontroll är en teknologi direkt tagen ifrån de två Innovation modellerna.

De båda tallrikarna bärs upp av Clearaudios patenterade lager – “Ceramic Magnetic Bearing” vilket innebär att tallrikarna styrs av en keramisk axel men vilar på en luftmatta med hjälp av magnetism. Den enda kontakt tallrikarna har med axeln är i sidledes vilket gör att friktionen är extremt låg.

Hastigheten justeras enkelt med en knapptryckning mellan 33 1/3, 45 och 78 RPM och i stort sett vilken 9″ arm som helst kan monteras på Ovation.

Ovation
Typ: Drivverk
Konstruktion: Resonansoptimerat Chassi
Hastigheter: 33 1/3, 45 och 78 RPM
Motor: Resonansdämpad Likströmsmotor
Rumble: DIN IEC 98 metod A / 92 dB
Lager: Keramisk Axel i magnetiskt luftlager
Tallrik: 38mm tjock i POM
Hastighetsvariation:  +/- 0,03%
Mått (HxWxD): 420 x 350 x 115 mm
Vikt: 13,5kg
Share