+46 (0)40 91 66 58
Master Innovation Wood

Master Innovation Wood

Clearaudio fortsätter att expandera Innovation serien med ett nytt drivverk som exemplifierar deras strävan mot perfektion – Master innovation.
Det mest iögonfallande på Master Innovation är den dubbla uppsättningen tallrikar. Att använda sig av dubbla tallrikar på detta sätt kan enkelt förklaras i en förbättrad stabilitet och minskade vibrationer då den övre tallriken har mindre kontakt med hela den övriga konstruktionen. Detta är helt sant men det är dock inte hela sanningen bakom konstruktionen i Master Innovation…

 
Master Innovation

Master Innovation

För att gå igenom hela drivverket börjar vi från botten…
Det trebenta chassit har fyra lager resonansdämpade material i sandwichkonstruktion. Materialen i sandwichen är Aluminium – Panzerholstbulletproof wood – Aluminium. Detta är samma materialsammansättning som i Innovation men här alltså i fyra lager mot Innovations två lager.

Master Innovation

Master Innovation

 

Motorn driver runt drivtallriken via rem. Här använder man sig av CMB (Ceramic Magnetic Bearing) vilket innebär att drivtallriken vilar på ett magnetfält runt en Keramisk axel precis som på övriga Innovation modeller. Den nedre delen av drivtallriken är i rostfritt stål och har lasergraverade spår på undersidan. Dessa spår är en del av den komplexa hastighetsregleringen (Optical Speed Control) som också finns på Innovation. I chassit under drivtallriken sitter en infraröd sensor som känner av hastigheten på drivtallriken genom att lysa på spåren och läsa av reflektionen ifrån spåren på undersidan. På detta sätt får man en perfekt jämn hastighet på drivplattan.

Tittar man ännu närmre på drivtallriken så kan man se att den är tredelad. En undre platta i rostfritt stål samt två lager Polymer. Dessa två lager polymer är fysiskt helt frikopplade ifrån varandra. Istället för en fysisk kontakt så överförs rotationen via en magnetisk koppling dessa två tallrikar emellan. Det övre lagret driver sedan den övre tallriken via en keramisk axel. Detta innebär att den övre tallriken är helt fysiskt frånkopplad ifrån motor och drivtallrik och ger ett helt tyst, kontaktlöst drivsystem med dubbel svänghjulsmassa som för innovation.

Kombinationen av de friktionslösa drivsystemet, den magnetiska upphängningen runt ett keramiskt lager och den optiska hastighetsregleringen garanterar en exceptionell stabilitet och vibrationsfri miljö för en enastående realistisk musikreproduktion. Närmre The Statement än så här går inte att komma.

Befintliga Innovation ägare kan glädjas åt att det går att uppgradera från Innovation till Master Innovation. Det är dock ej möjligt att uppgradera från Innovation Compact.

 
Clearaudio Master Innovation
Typ: Avancerat Resonansdämpat Drivverk
Hastighetsval: 33 ⅓ rpm, 45 rpm, 78 rpm
Motordrift: Likströmsmotor med Optisk Hastighetskontroll
Lager: Magnetiskt fält runt Keramisk Axel
Ingångskänslighet: +4dBu eller -10dBV
Tallrikar: 15mm Precisionsfräst Rostfritt stål
70mm Dynamiskt Balanserad POM
Hastighetsvariation: Mindre än +/- 0.05%
Max antal tonarmar: 3st
Finishval: Wood eller Piano Black
Mått (HxWxD): 479 x 485 x 425 mm
Vikt: 60kg
 
Share

Spara