+46 (0)40 91 66 58

Bluehorizon är ett nytt företag grundat av Isoteks ägare Keith Martin. Keith Martin har 20 års erfarenhet av HiFi marknaden och har designat en lång rad uppskattade produkter inom Hifi världen. Efter 20 års efterforskning och tillverkning hittar man en hel del utrymme för förbättringar både inom och utanför sitt direkta område.

Tillbehören som lanseras genom Bluehorizon är väldigt nytänkande. Som bakgrund för hela tillverkningen ligger en stor portion utveckling och efterforskning – precis som hos Isotek.

CleanIT

CleanIT

Först ut i produktion är en rengöringsvätska som heter Clean-IT. Denna vätska appliceras på kontaktytorna mellan två ledarytor. Clean-IT rengör, de-oxiderar, smörjer och preserverar ytorna så att bästa tänkbara kontakt och ledaregenskaper uppnås. Vätskan levereras i en praktisk Nagellacks flaska med borste i korken och separat torktrasa.

En produkt som Clean-IT kan lätt klassas som ”overkill” men när man tänker på att alla elektriska kontaktytor består av metall som genom tiden tappar sina ursprungliga ledaregenskaper genom bland annat oxidering, är det ganska självklart att de behöver rengöras. Clean-IT är en speciellt framtagen vätska för detta ändamålet och erbjuder ett enkelt och lämpligt sätt att applicera rengöringen på.

Proburn

Proburn

Proburn är en kabelinbrännare av mycket hög kvalitet. Med Proburn kan man bränna in ett par högtalarkablar, ett par obalanserade Interconnects (RCA) samt en balanserad kabel (XLR) samtidigt.

Att en komponent i ett HiFi system ändrar karaktär och låter mer som det var tänkt sig med tiden är ett känt faktum. Detta gäller även kablar som också utgör en komponent i systemet. Exakt vad som händer vid inspelningen och inbränningen är inte helt enkelt att förklara. Det finns dock en liten film på Bluehorizons hemsida som visar processen för Kabelinbränningen. Klicka här för att se filmen.

Proburn levereras i ett högkvalitativt chassi anodiserat i Silver eller Svart.

Bubble Level

Bubble Level

Bubble Level är ett gediget precisionsmaskinerat metallverktyg som – enkelt uttryckt, mäter lutningen på det underlag som den placeras på.

Den kan naturligtvis mäta lutningen på allt möjligt och framförallt så kan den mäta lutningen på tallriken på en skivspelare. Det unika med Bubble Level är att den kan mäta lutningen på tallriken rakt igenom tallriksaxeln eftersom den har ett borrat spår som möjliggör att man kan placera den rakt på axeln under själva mätningen.

Recordmat

Recordmat

Record Mat är ett underlag som ska placeras på tallriken och under själva vinylskivan.

Record Mat är tillverkad i ett unikt kompositmaterial som består av Gummi, Kork och Läder. Materialet ger en ökad friktion mellan tallrik och skiva samtidigt som den minskar resonanser som uppkommer vid avspelning.

Den tvådelade konstruktionen möjliggör bruk vid såväl tjockare Audiofilskivor (180g) som för standardskivor (120g). Resultet är en förbättrad kontakt mellan tallrik och skiva samt ett dödstyst fundament för maximal musikal detaljextrahering av vinylspåret.