+46 (0)40 91 66 58
DAC3VB & VBS1

DAC3VB & VBS1

Bel Canto har inte legat på latsidan de senaste månaderna. En av nyheterna som nu finns i produktion är en ny strömförsörjningsprodukt som heter Virtual Battery Supply.

Många high-end tillverkare erbjuder idag strömförsörjning via Batteri då dessa erbjuder en överlägsen kvalitet på likström samtidigt som man eliminerar brusiga och brummande transformatorer i närheten av känsliga audiokretsar. Bel Cantos Virtual Battery Supply erbjuder samma fördelar fast utan att använda sig av syror och bly som normalt återfinnes i batteridelar.

Med dubbelfiltrerade transformatorer och en lagringskapacitet motsvarande 100 Joule producerar VBS1 en extremt välreglerad likström på 12V med upp till 100 gånger lägre brus än konventionella likströmsförsörjare. Resultatet är förvånande tydligt och förbättringarna finns på många plan där kanske den mest framträdande är det ökade djupet i ljudbilden samt den markant förbättrade närvarokänslan.

En VBS1 kan försörja upp till tre kompatibla enheter. Idag finns tre produkter som kan beställas som Virtual Battery version: DAC3, PRE3 och PHONO3. Befintliga ägare av dessa produkter kan beställa ett Conversion Kit för att uppgradera till Virtual Battery Supply drift. Även CD spelaren, CD2 som normalt matas med 12V kan anslutas till VBS1 med en specialkabel.

Bel Canto Design