+46 (0)40 91 66 58
CD3t

e.One CD3t

Bel Canto utökar sortimentet med ytterligare en källa. Som ett alternativ till den coola CD spelaren – CD2 har man tagit fram en renodlad CD transport som heter CD3t.

Det har varit mycket funderingar kring CD spelarens fortsatta framtid. Med tanke på datorns framfart i HiFi världen som en mycket väl fungerande källa och den renässans som nu sker på Vinylsidan är det inte konstigt att många trott att CD spelarens dagar är räknade. Nu är det bevisligen så att CD spelaren lever vidare med fortsatt god omsättning. Visserligen ökar inte försäljningen men den säljer fortfarande. Anledningen är helt enkelt att den fungerar väldigt bra och att det finns massor av CD skivor i hyllorna där ute som man vill kunna använda i sitt system.

Varför då en transport ? Kanske för att separata D/A omvandlare idag är en av de hetaste produkterna på HiFi marknaden ? Många har numera investerat i en extern DAC med USB ingång för att kunna använda sin dator som källa i sitt system. Skulle man då vilja utöka sitt system eller ersätta en trasig CD spelare kan en transport ses som den smartaste och mest ekonomiska lösningen.

För Bel Canto var det en enkel ekvation då de redan erbjuder en mycket kompetent CD Spelare och tre fina separata D/A omvandlare i olika prisklasser. En transport är därför det perfekta komplementet i sortimentet.

CD3t är en renodlad transport med en högkvalitativ hantering av den digitala avläsningen och den digitala signalhanteringen. Själva CD mekaniken är en mycket stabil Slot loader från Streamunlimited. Den interna klockan har extremt lågt jittervärde och strömförsörjningen är som alltid när det gäller Bel Canto i en klass för sig när det gäller låga brusvärde.

Rent operativt så finns det knappar på fronten för reglering av avspelningen (play, pause, skip forward, skip backward, stop och eject). Displayen är framtagen speciellt för CD3t och har fyra celler som visar status för avspelningen samt vilket spår som är aktivt. Fjärrkontrollen som medföljer kan även kontrollera ljudnivån på DAC:arna eller på den integrerade förstärkaren – C5i.

CD3t känns lite som en av de sista pusselbitarna i Bel Cantos sortiment. Det är svårt att hitta ett problem eller ett hål i ett HiFi system som inte Bel Canto kan lösa med en eller flera komponenter.

 

CD3t Baksida

CD3t Baksida

e.One CD3t
Typ: CD Transport
Mediakompatibilitet: CD-DA, CD-R, CD-RW
Digitala utgångar: SPDIF (BNC), AES/EBU (XLR)
SPDIF Utgångsnivå: 0.6V p-p, 75 ohms
AES/EBU Utgångsnivå: 3V p-p, 110 ohms
Maximal Upplösning: 44.1kHz / 16 bitar
Additivt Jitter: <100 ps RMS
Effektförbrukning: 4W
Effektförbrukning i standby: <0,5W
Mått (BxDxH): 216 x 318 x 88 mm
Vikt: 8,2kg
Share