+46 (0)40 91 66 58

EN MODULÄR INSTEGSSERIE HIFI RACK – MADE IN ITALY !

Bassocontinuo är kända för sitt fina hantverk av exklusiva HiFi möbler. I sin nya Classic serie återspeglar man denna erfarenhet av kvalietstillverkning – till ett mycket attraktivt pris.

Classic 2.0 serien är en serie sobert designade rack med många positiva ljudegenskaper och en extremt hög flexibilitet.Hög estetikfaktor och massiv prestanda – tillverkat för hand i Italien.

 

 

VARIANTER

Classic serien finns i tre varianter.

Lyra är ett standardrack i singel-apparatbredd – 51cm.

Viella är en bas/golv-fundament för förstärkare och har därför en något tilltagen bredd – 57cm och ett rejält tilltaget djup på 67cm. Viella har också lite högre kapacitet när det gäller vikt – upp till 80kg.

Cymbalon är ett dubbelrack i bredd om man har många enheter och inte vill bygga för mycket på höjden. Det går även att kombinera Cymbalon med några hyllplan Lyra ovanpå Cymbalon.

MODULÄRT

Precis som alla Bassocontinuos rack så är Classic serien modulär. Det innebär att man köper racket per hyllplan. Benen i racket består av ett antal distanser i olika höjder som avslutas med en spike. Med ett hyllplan följer olika höjd på benen så att man kan anpassa racket efter höjden på apparaterna som ska stå i racket.

Dessutom kan man ta bort, flytta och lägga till distanserna i benen för att justera höjden mellan hyllplanen allt eftersom man flyttar på apparaterna eller byter utrustning med tiden.

DESIGN

Classic serien finns endast i svart finish.

Hyllplanen är 25mm tjocka och tillverkade i MDF som lackerats i Cerbero Black som är en matt svart nyans utan ljusreflektion. Varje hyllplan har en maxkapacitet på 60kg. MDF är ett stumt material vilket medför att vibrationer från apparaterna dämpas effektivt.

Benen är 35mm tjocka och CNC frästa ur solid stål som fått en mörkgrå metalliceloxering. Alla ben avslutas i en stålspike som vilar på det undre hyllplanet. Mellan Hyllplanet och benet sitter en ring i Polyuretan som frikopplar benen från hyllplanet. Benens solida struktur medför att det bildas minimalt med ringning i racket. Dämpningsringarna mellan hyllplanen eliminerar vibrationer mellan apparaterna.

Det understa hyllplanet levereras med ett spikesunderlägg i Polyuretan för att skydda golvet och frikoppla hela racket från golvet.

Classic serien har en sober men snygg design och är den enda instegsserien av HiFi rack som är fullt modulär och anpassningsbar.

Hyllplanen i MDF, de solida stålbenen och dämpningsdiskarna mellan hyllplanen skapar en harmonisk miljö för apparaterna vilket ökar prestandan på din utrustning.

Bassocontinuo Classic Line

CLASSIC 2.0
LYRA CYMBALON VIELLA
Typ: Rack Rack i dubbelbredd Förstärkarbas
Bredd Hyllplan (mm): 600 1140 570
Djup Hyllplan (mm): 550 565 670
Effektiv yta (mm): 510 x 510 1020 x 510 570 x 670
Tjocklek Hyllplan (mm): 25
Kapacitet per hyllplan: 60kg 100kg 80kg
Ben: 35mm Solid Stål