+46 (0)40 91 66 58

Audionets tillverkning är inte baserad på marknadsförings trick eller övergående hyper. En Audionet produkt är autentisk och baserad på vetenskaplig inspiration. Det kommer inte så ofta nya produkter från Audionet men när det väl gör det så har de något att säga – något att tillföra och väldigt ofta så har de kvaliteter som gör dom till referenser. Det är därför extra roligt att presentera två nya produkter: Nya generationer av CD Spelaren ART och den integrerade förstärkaren SAM.

ART G3

ART G3

ART G3 är Audionets ultimata bidrag till CD skivan. Både chassi och elektronik har omarbetats från grunden. Chassikonstruktionen är en blandning av Granit, Stål, Aluminium och MDF. Alla material noga valda för sina specifika egenskaper och använda i olika områden för att skapa den mest optimala omgivning för avläsning av CD skivan. Audionet Aligned Resonance Technology innebär att ett mycket avancerat system helt dämpar bort släden och dess kontrollkort ifrån chassit. Den toppmatade konstruktionen är enormt robust och isolerande och en helt ny puck med högre precision har tagits fram för reducerad kontaktyta och ökad balans.

Strömförsörjningen och matningen har förfinats väsentligt med början i en Rhodium/Kopparsäkring följt av rena silverledare till såväl de analoga som digitala kretsarna. En helt ny kretslayout har kortat signalvägarna och optimerat hela signalhanteringen och signalintegriteten. D/A omvandlingen har uppgraderats i såväl hårdvara som mjukvara med förbluffande fina resultat. Med ny samplingsteknologi och signalhantering har man sänkt jitternivån till nästan obefintliga nivåer. Den mycket sofistikerade D/A omvandlaren består också av en USB del för högkvalitativ avspelning ifrån dator.

ART G3 levereras nu med Harmony 785 fjärrkontrollen som också är förprogrammerad för samtliga Audionetprodukter. Som med tidigare generationer av ART kan prestandan ökas ytterligare med den externa nätdelen EPS.

SAM G2

SAM G2

Den första SAM:en kom 1997 och inte så lång tid därefter kom SAM V2. Denna integrerade förstärkare var då, bland de absolut kräsnaste audiofiler ansedd som den mest överlägsna

integrerade förstärkaren på marknaden. Nu arbetar man in över tio års erfarenhet  i en helt ny – och från grunden omarbetat konstruktion: SAM G2.

I grunden finns som vanligt en kraftig och reptilsnabb ringkärnetransformator på 700VA. Matningen består av uteslutande silverledare med optimerade försörjningsvägar. Komponentvalet och ledningar är av yppersta klass rakt igenom. Hjärtat i förstärkaren är en vidareutvecklad version av Audionets Ultralinjära koncept som är designat för en exemplarisk distorsionsfri och snabb hantering av signalen. De två kanalerna är i stort sett helt skiljda och kan arbeta helt isolerat ifrån varandra som i en dual mono konstruktion.

Att göra en jämförelse med föregångaren SAM V2 är inte rättvist, det är två helt olika maskiner och de låter därför också som två kvalitativt skilda apparater. SAM G2 har en transparens och upplösning som man normalt bara hittar i en för och slutstegskombination av högsta klass. Samtidigt har den en ruggig kraft och kontroll genom hela frekvensområdet. SAM G2 representerar tveklöst det bästa inom integrerade förstärkare på marknaden.

ART G3
Typ: CD Spelare
THD + N: typ. 100 dB (A weighted) @ -60 dBFs
SNR: > 110 dB
Bandbredd: 0 – 90.000 Hz (-3dB) analog
Utgångsimpedans: 33 Ohm
CD Släde: Philips VAU1254/31LF
Digitala Ingångar: 1 st USB (16/44.1 & 16/48)
1 st TOSLINK
Digitala utgångar: 2 st RCA
1 st AES/EBU
1 st Audionet High Bit Interface
1 st Toslink
Analoga Utgångar: 1 par RCA
1 par XLR
Display: Röd eller Blå
Finish: Front i Silver eller Svart Anodiserad Aluminium
Mått (HxWxD): 120 x 430 x 360 mm
Vikt: 22kg
SAM G2
Typ: Integrerad Förstärkare
Frekvensomfång: 0-500.000Hz
Dämpningsfaktor: 1000 vid 100Hz
THD + N: <-95db
SNR: >113db vid 10 Veff
Effekt Vid 8 Ohm: 2 x 115W
Effekt vid 4 Ohm: 2 x 210W
Ingångar: 5 par RCA
1 par XLR
Utgångar: 1 par RCA – Record Out
1 par RCA – Pre-Out
Display: Röd eller Blå
Finish: Front i Silver eller Svart Anodiserad Aluminium
Mått (HxWxD): 120 x 430 x 360 mm
Vikt: 16kg