+46 (0)40 91 66 58

Audio Analogue utökar ArmoniA serien och Composer serien med två lite unika produkter. Kanske den mest populära HiFi delen idag – USB DAC:en, kombineras med en av de mest bortglömda delarna i en anläggning – Tunern.

Crescendo USB Tuner

Crescendo USB Tuner

Sedan tidigare finns Crescendo CD Spelaren och den Integrerade Crescendo förstärkaren i den extremt prisvärda ArmoniA serien. Crescendo USB/Tunern kompletterar ArmoniA serien med möjligheten att koppla in en dator via USB ingång samt lyssna på hederlig FM/AM radio.

 

De två delarna i USB/Tunern är helt frånskilda varandra fysiskt och matas helt separerade ifrån varandra. Endast en del kan vara aktiverad åt gången. Tunerdelen är en beprövad radiodel som använts i tidigare Audio Analogue modeller. USB DAC:en är dock helt ny och arbetar med en 96kHz/24Bitars Burr Brown mottagare i kombination med en 192kHz/24bitars modifierad multilevel Delta Sigma DAC som ger ett  mycket lågt jitter på endast 50ps. DAC kretsarna ligger på separata kretskort för att undvika högfrekventa störningar av audiosignalen.

Cherubini USB Tuner

Cherubini USB Tuner

Cherubini VT USB/Tunern tar plats i Composers serien där vi bland annat hittar Rossini CD Spelaren och den Integrerade förstärkaren Verdi Cento. Cherubini delar Tunerdelen och D/A omvandlingen med Crescendo Tunern men som namnet avslöjar finns det rör i Cherubini (Vacuum Tube). Rören ligger som en buffert på utgångssteget för att ge Op ampens renlighet och filtreringskapacitet den härliga Rörfärgningen till ljudsignalen.

Även på Cherubini så är de två delarna i USB/Tunern helt frånskilda varandra fysiskt och matas helt separerade ifrån varandra. Tunern och USB DAC:en är identiska med de i Crescendo tunern till funktion och uppbyggnad.

På båda modellerna fungerar USB DAC:en som en generisk ljudenhet i PC eller MAC miljö och dyker automatiskt upp i operativsystemet vid inkoppling. Därefter väljes USB enheten i datorn och allt ljud datorn producerar därefter går ut till USB/Tunern. På så sätt kan man lyssna av musikfiler från vilken dator som helst och med vilken mjukvara som helst.

Crescendo Tuner Cherubini Tuner
Tuner
Utgångsnivå FM:
Utgångsnivå AM:
Brusnivå:
500-700mV
115-215mV
-120db (0Hz-20KHz)
USB DAC
Utgångsnivå: 2.00 Max RMS V 1.8 Max RMS V
Brusnivå: -120db -120db
Ingångar:
Utgångar:
1st USB (24/96)
1 st Digital SPDIF (RCA)
1 par Analoga (RCA)
Mått (HxWxD): 80 x 435 x 340 mm 85 x 445 x 360 mm
Vikt: 4.5kg 6.5kg
Share