+46 (0)40 91 66 58
Fortissimo

Fortissimo

Audio Analogue har alltid varit en stark kraft i det som kallas för mellansegmentet. Med åren har man breddat sitt sortiment både neråt till HiFi instegsnivå och även uppåt till absolut High End där man gång på gång krönt fantastiska framgångar med nya produkter. Nu är man tillbaka i det övre mellansegmentet med en ny integrerad förstärkare som verkligen visar vart skåpet ska stå. Audio Analogue presenterar: Fortissimo.

Målet med Fortissimo är ganska uppenbart: En förstärkare som ska leverera ett kraftfullt och äkta Audio Analogue ljud med alla features som kan önskas – Maximalt värde för pengarna.

Om vi börjar med finesserna så har vi till att börja med tre olika digitala ingångar: Toslink, SPDIF och USB.

Det finns ett par balanserade analoga ingångar, fyra par obalanserade ingångar samt en Phono ingång. Fortissimo har alltså både inbyggd DAC och RIAA steg för både MM och MC.

Dessutom finns det en digital ingång om man tidigare har investerat i en lite mer påkostad DAC.

Som grädde på moset hittar vi också ett hörlursuttag på framsidan.

Under skalet finns en kraftfull Toroid Transformator som via separata matningar levererar 2 x 100W i 8 ohm. Kretskorten har fyra lager för att korta ner signalvägarna och minimera störningar. Förstegsdelen är speciellt framtagen för Fortissimo och man har även tagit fram nya helt transparenta skyddskretsar.

För att få till det fina ljudet har man som vanligt lagt ner mycket tid på provlyssnandet. Oavsett innanmäte och tekniska specifikationer är det här Audio Analogue alltid glänser – och Fortissimo är inget undantag. Tidigare Audio Analogue ägare lär känna igen sig utan problem. Det förföriska signumet är påtagligt och närvaron är smått magisk. Kraften finns där i bakgrunden och trycker till när det behövs – helt oansträngt och anonymt, precis som det ska vara.

Baksidan med såväl Balanserade som icke balanserade ingångar. En av de icke balanserade ingångarna går att konfigurera som bypass vilket gör att man kan använda Fortissimo i kombination med en multikanalsförstärkare.

De tre olika digitala ingångarna och en Phono ingång gör Fortissimo till en enormt allsidig förstärkare. Här finns också en digital utgång och en Pre-out för anslutning till t.ex subwoofer.

Fortissimon är en komplett förstärkare med ett äkta High End ljud. Alla tänkbara ingångar finns att tillgå och med inbyggt RIAA steg, Pre-Out och Bypass mode passar den in i alla tänkbara scenarios. Allt detta paketerat tillsammans med Audio Analogues fina ljudsignatur till ett pris en bra bit under 20.000kr gör Fortissimon till en gigant i prisklassen.

Fortissimo
Typ: Integrerad Solid State Förstärkare
Signal/Brus: > 100db
Brusnivå: < -110db
Effekt: 100W vid 8Ohm, 180W vid 4Ohm
Digitala Ingångar: 1 st USB (16/48)
1 st Elektrisk Koax (24/108)
1 st Toslink (24/108)
Analoga Ingångar: 4 Par Stereo (RCA)
1 Par Stereo (XLR)
1 par Phono
Utgångar: 1 par Pre out RCA
1 st Digital Koax RCA
Finish: Silver eller Svart
Mått (HxWxD): 120 x 445 x 390 mm
Vikt: 13kg
Share