+46 (0)40 91 66 58
Crescendo CD & Amp

Crescendo CD & Amp

Audio Analogue är tillbaka med bravur. En mycket efterlängtad comeback i form av en helt ny instegsserie i äkta Audio Analogue – anda. Den nya serien heter ArmoniA och de första modellerna är en CD spelare och en Integrerad förstärkare vid namn Crescendo.

Är man sedan tidigare bekant med Audio Analogue så minns man ofta ljudkaraktären med ett varmt välbehag. Det finns en lång historia av ett ljudideal som lämnar få oberörda och därför känns det mycket roligt att kunna presentera detta i en helt ny förpackning till ett pris som slår det mesta.

Målet med Crescendo har varit att maximera prestandan inom en väldigt stram budget. Utvecklingsteamet på Audio Analogue fick därför ta fram en hel del nytänkande och implementera nya lösningar  vilka i slutändan blev banbrytande och överträffade de initiella målen man hade satt upp.

Både CD Mekaniken, D/A omvandlaren och utgångsstegen i Crescendo CD är av betydligt högre kvalitet än man normalt hittar i produkter i denna prisklassen. Förutom triggerfunktionen så finns det inte mycket finesser, bara riktigt bra komponenter och ett riktigt fint ljud.

Crescendo AMP är en integrerad förstärkare som lämnar 2x50W i 8ohm och 2x80W i 4ohm med mycket låg distorsion. Tar man i beräkning priset för förstärkaren så är värdena till och med fantastiska. Komponentvalet är gjort med stor noggrannhet och man har tvingats till nya tekniska lösningar för att få till det fina Audio Analogue ljudet till ett oslagbart pris.

Trots priset har man ändå fått med en del smarta finesser i förstärkaren som t.ex justerbar volymkontrollskala och bypass mode för multikanalsinstallationer. Finesser och mätvärden i all ära men i Audio Analogues fall handlar det mest om ett mycket fint ljudideal som alltid imponerar.

Crescendo representerar i kort en helt ny klass av budget HiFi som imponerar på de mest härdade High End veteraner.

Crescendo CD
Typ: CD Spelare
THD @ 1KHz 0dBFs: <0,003 %
THD @ 1KHz -10dBFs: <0,005 %
Dynamiskt omfång: 97dB
Brusnivå: -120dBV
CD Släde: TEAC CD-5010A
Digital Utgång: 1st Coaxial
Analog Utgång: 1par RCA
Mått (HxWxD): 80 x 435 x 340 mm
Vikt: 7kg
Crescendo AMP
Typ: Integrerad Förstärkare
Frekvensomfång: 150KHz
Brusnivå: <-100dBV
SNR: >100dB
Effekt vid 8 Ohm: 2x50W @ 0,05% THD + N
Effekt vid 4 Ohm: 2x80W @ 0,05% THD + N
Mått (HxWxD): 80 x 435 x 380 mm
Vikt: 11kg