pass

 

Det är med glädje och stolthet P.L.Audio tar över distributionen av Pass Labs i Sverige. Vi har under en längre tid sökt efter ett anrikt förstärkarfabrikat med likvärdig kvalitet och marknadsstyrka som våra befintliga High End tillverkare – Focal, dCS, Clearaudio, Isotek och Siltech. Pass Labs blir den sista pusselbiten i vår High End portfölj – och vilken pusselbit sen !

 

Nelson Pass

Nelson Pass

 

Pass Labs grundades av Nelson Pass 1991. För många äldre – eller “rutinerade” HiFi entusiaster behöver Mr Pass ingen närmare beskrivning. Termen “Levande Legend” är ingen stor överdrift när man pratar om Nelson Pass i stereovärlden. Redan på 70-talet – runt 25 år gammal hade Nelson Pass utvecklat både högtalare och förstärkarkretsar till större Amerikanska tillverkare. Samtidigt startade han Threshold Electronics där han bland annat tog fram “Stasisförstärkaren” som sedermera också licensierades ut till Nakamichi. Under 80-talet utvecklade Nelson Pass förstärkare åt bland annat Adcom och ett par år efter bildandet av Pass Labs såldes Threshold Electronics som än idag lever vidare under namnet Threshold Audio.

 

 

aleph 0

ALEPH 0

Under många år utvecklade och använde Nelson Pass en serie förstärkare vid namn “Aleph”. Vid sin introduktion var Aleph förstärkaren teknologiskt unik i sin uppbyggnad och den blev kallad årtiondets förstärkare av Stereophile. Aleph teknologin lever kvar i sortimentet än idag där man gärna kombinerar den med supersymmetri teknologin som medför extremt låga distortionsnivåer. Supersymmetri konstruktionen togs fram och patenterades av Nelson Pass under den senare delen av 90-talet och används än idag i de exklusiva förstärkarna.

 

Sortimentet idag består av Försteg, RIAA steg, Elektroniska delningsfilter, Integrerade förstärkare, Slutsteg och två par högtalare.

 

Förstärkarna kan delas upp i följande serier:

Integrated
Här finns två Integrerade förstärkare som är identiskt uppbyggda med den enda olikheten att en går i Klass A och levererar 30W och den andra i Klass AB och levererar 150W.

.5
Denna serie har funnits i ett par år och innehåller såväl monoblock som Stereosteg i både Klass A och Klass AB. Hyllad av recensenter och slutanvändare över hela världen är detta kanske den just nu mest kända förstärkarserien av alla.

.8
Detta är en helt ny serie som utvecklats vidare ifrån .5 serien. En helt fantastisk serie förstärkare med enastående ljudegenskaper. Här finns både stereosteg och monoblock i Klass A och Klass AB varianter. En makalös tronarvinge till .5 serien !

XS
Detta är Nelson Pass´ “cost no object” – serie. Två förstärkare och ett försteg som representerar den ultimata blandningen av kraft och följsamhet. Helt nytt för 2015 !

 

Förstegen kan delas upp i följande serier:
XP Phono
Här finns två RIAA steg som med åren förbättrats till perfektion och klassledare i sin prisklass. RIAA produktionen har alltid fortlöpt parallellt med tillverkningen av förstärkare sedan tjugo år tillbaka.

XP Line Level
En serie om tre olika försteg med flertalet separerade delar i stigande prisklass. XP serien introducerade sent 2012 och är enligt Nelson Pass själv den bästa serien försteg företaget någonsin producerat.

XS
I den extremaste av serier finns också ett försteg som tog fem år att utveckla till perfektion. En extrem följeslagare till sina matchande effektförstärkare.

 

xs

XS